Het Yoga Pad HOME    YOGA    AANBOD    BLOG    PRAKTISCH    CONTACT
         
    Je bent hier: Het Yogapad - Aanbod - Yoga bij het herstel van een eetstoornis      
   

Yoga bij het herstel van een eetstoornis

   
   
Het Yoga Pad heeft een programma ontwikkeld speciaal voor vrouwen die een eetstoornis hebben of hiervan herstellende zijn. Yoga is krachtig instrument voor het opbouwen van lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid. Een aangepast yogaprogramma kan dan ook op meerdere manieren een bijdrage leveren aan het herstel van een eetstoornis.

Yoga en lichamelijk herstel
Yoga leidt vaak tot een verbeterde spijsvertering en het verzacht symptomen van stress, angst, depressie, vermoeidheid en slapeloosheid. Daarnaast helpt yoga om het vertrouwen in je lichaam te herwinnen en de signalen en boodschappen die je eigen lichaam geeft weer te gaan horen en begrijpen.

Yoga en psychisch herstel
Yoga kan helpen om een houding van zelfkritiek om te buigen naar een houding van zelfcompassie. In een les kun je oefenen met het maken van vriendelijke, zachte en gezonde keuzes met betrekking tot je lichaam en geest.

Yoga en een positievere waardering van het lichaam
Yoga kan je helpen om een vriendelijke en zachtaardige relatie met je lichaam te ontwikkelen. Het is wellicht de eerste gelegenheid voor je om je lichaam te waarderen om wat het allemaal kan in plaats van het lichaam te veroordelen.

Yoga en emotioneel herstel
Met behulp van yoga kun je leren om op een accepterende, niet oordelende manier aanwezig te zijn bij gevoelens en emoties, in plaats van je innerlijke ervaringen en gevoelens te onderdrukken. Yoga kan zo een manier zijn om te leren aanwezig te blijven bij moeilijke gedachten, gevoelens of sensaties.

Het lesprogramma wordt op aanvraag en op locatie verzorgd. Maatwerk en/of individuele begeleiding behoort ook tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kun je contact opnemen.
 
   

 

 

               
    Icoon  HET YOGA PAD Het Laantje 45 4124 BD Hagestein
E annerie@hetyogapad.nl  T 06-26 812 816
Webdesign:
Devaca - Creative Support