Het Yoga Pad HOME    YOGA    AANBOD    BLOG    PRAKTISCH    CONTACT
         
    Je bent hier: Het Yogapad - Aanbod - Hatha Yoga & Mindful Yoga      
   

Hatha Yoga & Mindful Yoga

   
   
Hatha Yoga
Hatha Yoga is een klassieke vorm van yoga waarin evenwicht tussen inspanning en ontspanning centraal staat. Ha betekent zon, tha maan en yoga betekent ‘datgene dat verbindt of verenigt’. De zon en de maan staan symbool voor de polariteiten in de mens en hatha yoga brengt deze polariteiten in balans, zoals geest en lichaam, gevoel en verstand en spanning en ontspanning. Dit doen we met behulp van lichaamshoudingen (asana), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie. Dynamische en statische houdingen wisselen elkaar af. De les biedt rust, maar ook inspanning en uitdaging.

De les is geschikt voor zowel beginners en gevorderden. De les wordt gegeven in kleine groepen waardoor er ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Mindful Yoga
Mindful yoga is een combinatie van (hatha) yoga en mindfulness. Mindfulness wordt wel omschreven als aandachtig leven en zorgt – net als yoga – voor meer rust en harmonie in het dagelijkse leven. In de Mindful Yoga les komen deze twee disciplines samen. Elke les wordt opgebouwd rondom een thema (zoals balans, acceptatie, tevredenheid, aandacht). Dit thema komt terug in de verschillende oefeningen. De thema’s helpen je om de oefeningen dieper en bewuster te ervaren, én om een vertaling te maken naar je dagelijkse leven. Een les bestaat uit een (wisselende) samenstelling van mindfulness-meditatie, yoga-houdingen, adem-, aandacht- en ontspanningsoefeningen.

De yogahoudingen zijn over het algemeen rustig en zacht. Een enkele keer zijn de oefeningen wat actiever, als dit bij het thema past. De oefeningen zijn altijd toegankelijk en aanpasbaar naar ieders mogelijkheden en grenzen.

Mindful yoga is voor iedereen die aan de slag wil met zijn lichamelijke en mentale gezondheid. Het is zeer behulpzaam voor mensen die druk zijn in hun hoofd en moeite hebben om te ontspannen, of voor mensen die willen leren beter naar hun lichaam en grenzen te luisteren.
 
     
     
   

 

 

               
    Icoon  HET YOGA PAD Het Laantje 45 4124 BD Hagestein
E annerie@hetyogapad.nl  T 06-26 812 816
Webdesign:
Devaca - Creative Support