Het Yoga Pad HOME    YOGA    AANBOD    BLOG    PRAKTISCH    CONTACT
         
    Je bent hier: Het Yoga Pad - Praktische informatie      
   

Over het Yoga Pad

   
   
Hieronder kun je lezen wat mijn visie op Yoga is en waar Het Yoga Pad voor staat.

Yoga als levenswijze
Ik zie yoga als een levenswijze die je helpt om je zelfbewustzijn te vergroten, om te voelen hoe het echt met je gaat en waarnaar je werkelijk verlangt. Mijn wens is om met yoga jou een instrument te geven waarmee je meer harmonie kunt scheppen in je lichaam, je geest en in je leven en om alles in jezelf te accepteren. Door te accepteren kan je datgene in je leven wat niet meer voor je werkt loslaten. Zo ontstaat er ruimte om jezelf te ontwikkelen en om je ware zelf te ontdekken.

Yoga voor iedereen
Het Yoga Pad werkt vanuit de visie dat iedereen in de basis gelijk is en dat Yoga voor iedereen is, ongeacht leeftijd, conditie, beperkingen of achtergrond. Iedereen kan meedoen, op zijn eigen niveau. Het Yoga Pad streeft er naar een plek en een moment te creëren waarin je kunt oefenen in het ontwikkelen van een houding van liefdevolle vriendelijkheid naar jezelf. De lessen zijn dan ook niet prestatiegericht; je oefent met je eigen, unieke lichaam binnen je eigen grenzen.

Aandacht
Het Yoga Pad werkt kleinschalig, zodat er tijd en ruimte is voor persoonlijke aandacht en een goede afstemming op ieders mogelijkheden en beperkingen.

Speciale doelgroepen
Soms is het toch niet mogelijk om mee te doen aan een reguliere les, of is er behoefte aan extra aandacht. Voor een aantal speciale doelgroepen zijn er dan ook speciale programma’s en lessen ontwikkeld.

* Yoga bij of na het herstel van psychische klachten
Naast de reguliere yogalessen biedt het Yoga Pad activiteiten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, zoals stress, overspannenheid en burn-out, eetstoornissen, angststoornissen en depressie. Deze activiteiten zijn een mooie aanvulling op een lopende behandeling, maar kunnen ook preventief of bij nazorg ingezet worden.

* Yoga voor ouderen of fysiek beperkten
Deze vorm van Yoga is geschikt voor mensen voor wie een uur lang staan te intensief is. De lessen of workshops wordt gegeven met behulp van een stoel, waarbij iedereen kan bewegen binnen de grenzen van zijn of haar eigen mogelijkheden.
   

 

 

               
    Icoon  HET YOGA PAD Het Laantje 45 4124 BD Hagestein
E annerie@hetyogapad.nl  T 06-26 812 816
Webdesign:
Devaca - Creative Support