Het Yoga Pad HOME    YOGA    AANBOD    BLOG    PRAKTISCH    CONTACT
         
    Je bent hier: Het Yogapad - Aanbod - Yoga Nidra      
   

Yoga Nidra

   
   
Yoga Nidra, de ontspanning die verder gaat….

Yoga Nidra is een effectieve, diepe ontspanningstechniek, die het mogelijk maakt om je in een half uur lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen. Er wordt zelfs beweerd dat een uur Yoga Nidra is te vergelijken met zo’n vier uur slaap. Naast een gevoel van ontspanning geeft Yoga Nidra positieve effecten onder meer op concentratie, gezondheid en slaapgedrag.

Yoga Nidra is ontwikkeld vanuit traditionele technieken die in India al eeuwenlang worden toegepast om lichaamsfuncties te beheersen. De term Yoga Nidra is afgeleid van twee Sanskriet woorden; ‘yoga’, wat eenheid of éénpuntige aandacht betekent, en ‘nidra’, wat slaap betekent.

Bij het beoefenen van YN ‘pendelen’ je lichaam en je geest heen en weer tussen ontspannen en (half)slaap. Terwijl je lichaam op deze bijzondere wijze in slaaptoestand is, functioneert het bewustzijn op een dieper niveau van gewaarzijn. Daarom wordt Yoga Nidra ook weleens psychische slaap genoemd. Het bewustzijn is in een staat tussen waken en slapen in. Yoga Nidra is ontspannend, maar tegelijkertijd ook activerend, in de zin dat je je erna lichamelijk en geestelijk fris en helder voelt.

Het enige wat jij zelf hoeft te doen tijdens Yoga Nidra is stilliggen en luisteren naar de aanwijzingen. Dit maakt dat Yoga Nidra een ontspanningstechniek is die geschikt is voor iedereen.

Yoga Nidra wordt op aanvraag verzorgd, dit kan in de vorm van een workshop, cursus of individuele les. Neem voor meer informatie contact op
 
     
     
   

 

 

               
    Icoon  HET YOGA PAD Het Laantje 45 4124 BD Hagestein
E annerie@hetyogapad.nl  T 06-26 812 816
Webdesign:
Devaca - Creative Support