Het Yoga Pad HOME    YOGA    AANBOD    BLOG    PRAKTISCH    CONTACT
         
    Je bent hier: Het Yogapad - Blog      
   

Help, ik wil naar yogales!

   
   
Help!En dan is het zo ver: je hebt besloten dat je weleens yoga wil gaan uitproberen. Je kijkt wat rond op internet, misschien kom je wat advertenties tegen in het lokale krantje. Maar waar zal je naar toe gaan? De grote studio in de stad of de les in het lokale dorpshuis? Ga je voor poweryoga, hatha yoga of yin yoga? Hoe vaak ga je een les volgen? Kortom: hoe vind je de yogales en de yogadocent die bij jou past? In deze blogpost geef ik je wat tips voor je zoektocht.

Weet waarom je aan yoga wil doen
De keuze voor een specifieke yogastijl, -studio en -docent begint bij je motivatie. Waarom wil je aan yoga doen? Ieder mens is uniek en iedereen zal dan ook een ander doel hebben. Zoek je naar een rustige en meditatieve yogales, of juist naar een yogales met meer fysieke uitdaging? Ga je voor ontspanning, stressreductie of wil je aan je flexibiliteit werken? Wil je een yogales in een grote of kleine groep? Wil je juist wel of liever geen persoonlijke aandacht? Zo zijn er tal van vragen die je jezelf kunt stellen om te onderzoeken wat je precies zoekt. En wees gerust, je hoeft niet overal een antwoord op te hebben. Als je eenmaal helder hebt waar je naar op zoek bent in een yogales, dan ga je op zoek naar een yogastudio en docent die bij je past.

Zoek een gekwalificeerde yogadocent
Yogadocent is een vrij beroep. Iedereen mag zich yogadocent noemen. Nu yoga zo populair is schieten de yogadocent-opleidingen als paddenstoelen uit de grond. Om een gedegen kennis en ervaring op te doen is echter een opleiding van enkele jaren essentieel. Tegenwoordig zijn er echter ook opleidingen van enkele maanden of weken. Vraag naar de opleiding en ervaring van je docent. Of zoek een docent die is aangesloten bij de beroepsvereniging van yogadocenten, dan weet je zeker dat je yogadocent een gedegen opleiding heeft én zich regelmatig bijschoolt.

Neem een proefles
Elke docent heeft zijn eigen manier en stijl van lesgeven. Zoek een yogales en een yogadocent die jou aanspreekt. Neem daarom altijd eerst een proefles. Als die bevalt kun je een bepaalde periode lessen nemen.

Wees geduldig
Het kan zijn dat je na je eerste yogales al voordelen van yoga merkt. Maar realiseer je dat de meeste mensen hier echt meerdere lessen voor moeten volgen. Wees geduldig en geef de yoga, de docent en jezelf een kans. Weet dat je alle tijd hebt om te groeien en te leren.
   

 

 

               
    Icoon  HET YOGA PAD Het Laantje 45 4124 BD Hagestein
E annerie@hetyogapad.nl  T 06-26 812 816
Webdesign:
Devaca - Creative Support