Het Yoga Pad HOME    YOGA    AANBOD    BLOG    PRAKTISCH    CONTACT
         
    Je bent hier: Het Yogapad - Blog      
   

Blog: Golden Milk: romig, zoet, kruidig en gezond!

   
   
Nu het buiten guur, koud en donker is heb ik ‘s avonds behoefte aan een verwarmende drank, die mij een behaaglijk, warm en knus gevoel geeft. Dan denk je misschien al gauw aan warme chocolademelk of anijsmelk, maar ik kies zelf liever voor een drankje dat lekker én gezond is. Ik sta dan deze weken ’s avonds regelmatig weer even achter het fornuis om mijn favoriet klaar te maken: Golden Milk. Romig, zoet en kruidig!

Golden Milk is een Ayurvedisch drankje met kurkuma. Van kurkuma heb je waarschijnlijk weleens gehoord, want dat is al een tijd een gezondheidshype. Kurkuma werkt onder andere ontstekingsremmend, ondersteunt de spijsvertering en is een natuurlijk antibioticum. In het oosten wordt kurkuma ‘het heilige poeder’ genoemd. Het wordt dan ook al eeuwenlang in de traditionele Indiase gezondheidsleer (Ayurveda) gebruikt als geneesmiddel. Hype of niet, kurkuma wordt bij mij in de keuken al jaren bijna dagelijks gebruikt. Ik doe het door mijn roerbakgroente, in curry’s en natuurlijk in mijn Golden Milk!

Golden Milk


Golden Milk bereid je met o.a. plantaardige melk, kurkuma en een zoetstof. Op internet kun je tal van recepten vinden voor Golden Milk. Ik heb geen perfect uitgemeten recept voor je, maar ik gebruik in elk geval altijd de volgende ingrediënten:

 • Amandelmelk
 • Kurkuma (vers of poeder)
 • Gember (vers of poeder)
 • Kaneel
 • Honing of maple syrup
 • Peper

Ik houd van een variant met veel kaneel en maple syrup, maar probeer vooral uit welke verhouding jij het lekkerst vindt. Smaak is tenslotte heel persoonlijk! Maar laat de peper niet weg, want deze is essentieel om ervoor te zorgen dat je lichaam de kurkuma goed kan opnemen.

Hoe maak je je Golden Milk klaar? Doe de melk in een steelpannetje en voeg de kruiden (naar smaak) toe. Verwarm de melk tot het kookpunt en blijf af en toe roeren. Giet het door een zeefje in een groot glas of mok en klaar is je Golden Milk! En dan lekker op de bank onder een dekentje met een goed boek en …. genieten maar!
   

 

 

               
    Icoon  HET YOGA PAD Het Laantje 45 4124 BD Hagestein
E annerie@hetyogapad.nl  T 06-26 812 816
Webdesign:
Devaca - Creative Support