Het Yoga Pad HOME    YOGA    AANBOD    BLOG    PRAKTISCH    CONTACT
         
    Je bent hier: Het Yoga Pad - Praktische informatie      
   

Over docente Annerie Verploeg

   
   
Annerie VerploegVan jongs af aan ben ik gefascineerd geweest door de grote levensvragen. Wat is de zin van het leven? Hoe geef je zin aan het leven? Wat betekent het om mens te zijn? Nu vraag je je wellicht af wat dit met yoga heeft te maken. De ‘moderne’ yoga zoals we die nu kennen lijkt zich vooral te focussen op het fysieke aspect. Hierachter gaat echter een hele (Indiase) filosofie verborgen. De centrale vraag in deze filosofie is: Wie ben ik? Yoga gaat over bewustwording, over zien en voelen wie je werkelijk bent.

Mijn eerste kennismaking met yoga was tijdens een vakantie in Spanje. Dat was een bijzondere ervaring die mij nieuwsgierig maakte naar de invloed van yoga op lichaam en geest én naar de yogafilosofie. Terug van vakantie ben ik wekelijks yogalessen gaan volgen, boeken gaan lezen en thuis yoga gaan beoefenen. Al snel daarna ben ik gestart met de vierjarige opleiding tot yogadocent bij Yoga & Vedanta. Ik was op zoek naar persoonlijke verdieping, maar was geenszins van plan om het vak van yogadocent te gaan uitoefenen. Volgens de yogafilosofie is het onvermijdelijk dat alles verandert en zo veranderde ook mijn gevoelens over het lesgeven. Sinds 2014 geef ik met veel plezier yogales aan groepen en individuen.

Als yogadocent werk ik vanuit de visie dat iedereen in de basis gelijk is en dat yoga voor iedereen is, ongeacht leeftijd, conditie, beperkingen of achtergrond. Het uitgangspunt van al mijn lessen is jezelf en je lichaam beter leren kennen, vanuit een houding van liefdevolle vriendelijkheid naar jezelf. Mijn manier van lesgeven is te typeren als warm, persoonlijk, laagdrempelig en nuchter.

Naast mijn werk als yogadocent ben ik werkzaam als coach, met name op het gebied van begeleiding bij stressgerelateerde klachten en burn-out. Meer informatie hierover kun je vinden op annerieverploeg.nl vinden.

Het voelt elke keer weer als een voorrecht om iets van mijn kennis en ervaring met yoga te mogen overbrengen in mijn yogalessen en andere activiteiten. Ik hoop je te kunnen inspireren in één van mijn yogalessen, yoga-workshops of via deze website.


Hieronder vind je een overzicht van de opleidingen en bijscholingen die ik heb gevolgd op het gebied van yoga en meditatie.


Opleidingen
2017    Yoga Nidra teacher training (Satyananda system of yoga)
2017    Chair Yoga Teacher Training – Yoga Vista Academy
2011 – 2015    Yoga & Vedanta Docentenopleiding HBO opleiding, erkend door de VYN


Bijscholingen en workshops
2019    Bijscholing Qi Flow - Samsara
2019    Bijscholing Antar Mouna (innerlijke stilte) - Swami Vedantananda
2017    Bijscholing Essentie van Yama en Niyama – Herman Seymus
2017    Bijscholing Hartbewustzijn in Yoga – Janna Wingelaar
2017    Bijscholing Pranayama - Marilou Hermens
2016    Basiskracht (bekkenbodem) - Marijke Ludwig
2016    Taste of Yoga – Verstilling in Yoga, voorbij boeddhisme en Mindfulness
2015    Bijscholing Sadhana – Ilona van Weperen
2014    Foundation & Principles of Vinyasa Krama - Hilary Brown
2014    Integrative Mind Body Mentoring Program – Jill Satterfield
2014    Workshop Four Boundless States (Brahma Viharas) - Jill Saterfield
2013    Workshop Hips, Bliss and Bandhas – Jill Satterfield
   

 

 

               
    Icoon  HET YOGA PAD Het Laantje 45 4124 BD Hagestein
E annerie@hetyogapad.nl  T 06-26 812 816
Webdesign:
Devaca - Creative Support