Het Yoga Pad HOME    YOGA    AANBOD    BLOG    PRAKTISCH    CONTACT
         
    Je bent hier: Het Yoga Pad - Praktische informatie      
   

Veelgestelde vragen (FAQ)

   
   
Is yoga iets voor mij?
Er is maar een manier om daar achter te komen en dat is door er mee te beginnen en het te ervaren. Het is niet zeker dat je na één les weet of yoga wat voor je is. Yoga kent veel houdingen en technieken waar je misschien even aan moet wennen. Het kan zijn dat je na je eerste les al voordelen van yoga merkt, maar de meeste mensen moeten hier meerdere lessen voor volgen.

Welke vorm van yoga past bij mij?
Dit is voor iedereen verschillend, en is het mede afhankelijk van je ervaring met yoga, je fysieke capaciteiten en je persoonlijke voorkeuren. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je aan yoga zou willen doen. Vraag jezelf eens af wat jouw reden is om yoga te (gaan) beoefenen. Het belangrijkste is dat je een yogastijl zoekt die op jouw wensen en behoeften aansluit. Op internet kun je veel informatie vinden over de verschillende soorten.

Waarom zou ik yoga beoefenen?
Er worden veel voordelen aan yoga toegeschreven, zoals meer lichaamsbewustzijn, innerlijke rust, meer flexibiliteit, stressvermindering en een verbeterde ademhaling. Maar uiteindelijk gaat het er om wat jij zelf ervaart.

Kan iedereen yoga beoefenen?
Ja! Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, hoe goed je conditie is of hoe lenig je bent. Bij yoga gaat het erom dat je je lichaam, je gevoelens, je gedachten en je grenzen gaat onderzoeken en ontdekken. De ene persoon zal verder in een houding kunnen komen dan een ander, maar dat maakt niet uit. Bij yoga gaat het niet om het presteren.

Wat voor kleren trek ik aan naar de les?
Je kunt het beste (sport)kleding aan trekken die niet knelt en die je niet belemmert bij het bewegen. Yoga doe je op je blote voeten. Bij de eindontspanning is het prettig om – indien nodig – wat extra’s aan te kunnen trekken om warm te blijven, zoals een paar sokken of een warme trui.

Hoe vaak moet ik een les volgen ?
Zo vaak als je wilt. Afhankelijk van je wensen is het voor jou wellicht genoeg op één keer in de week naar een les te gaan. Vaak zie je dat als mensen eenmaal de positieve effecten van yoga hebben ervaren, dat ze vaker yoga gaan beoefenen. Je kunt meerdere keren in de week een yogales volgen, maar uiteraard kun je ook thuis yoga beoefenen.

Hoe ziet een les eruit? Wat kan ik verwachten?
De invulling en aanpak van de yogales verschilt per yogavorm en per docent. Een les duurt meestal een uur of vijf kwartier. Over het algemeen zal je in elke les de volgende elementen terug zien komen: fysieke houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama), concentratie-oefeningen (meditatie) en ontspanningsoefeningen.

Kan ik eten voor de les? En water drinken?
Veel oefeningen zijn niet prettig met een volle maag, dus probeer voor de les niet te veel te eten. Water drinken kun je het beste voor of na de les doen.
   

 

 

               
    Icoon  HET YOGA PAD Het Laantje 45 4124 BD Hagestein
E annerie@hetyogapad.nl  T 06-26 812 816
Webdesign:
Devaca - Creative Support